Hírek

Elkísértük utolsó útjára Tóth II. Józsefet

2017.10.28.
A Csepeli temetőben elbúcsúztatták Tóth II. József labdarúgót, az egykori Aranycsapat utolsó élő tagját, Csepel és Budapest díszpolgárát október 26-án. A legendás futballista 88 éves korában október 9-én hunyt el. A temetésen Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője és Borbély Lénárd polgármester mondott gyászbeszédet. Egyesületünket a klub vezetősége valamint játékosaink képviselték.

Elkísértük utolsó útjára Tóth II. Józsefet

Tóth II. József nagyszerű jelleméről sokat elmond, hogy egész pályafutása alatt a Csepel labdarúgója volt, ami manapság szinte elképzelhetetlen. Hiába próbálták többször is elcsábítani más csapatokba, ragaszkodott a Csepelhez. Összesen 296 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és 78 gólt szerzett. A legnagyobb sikert klubcsapatában az 1958–1959-es idényben érte el, amikor bajnokságot nyert.

A magyar labdarúgó történelem legfényesebb időszakában 12 alkalommal szerepelt a válogatottban. Ezeken a fellépéseken 5 gólt szerzett. Az 1954. május 23-án megrendezett angolok elleni, népstadionbeli 7:1-es mérkőzésen is pályára lépett, és gólt is szerzett. Tagja volt az 1954-es svájci világbajnokságon részt vevő ezüstérmes Aranycsapatnak: az NSZK elleni 8–3-as, és a brazilok elleni győzelemnek is aktív részese volt – a németek ellen gólt is szerzett. A svájci világbajnokságra csak úgy engedték ki, hogy nem utazhatott vele a felesége és a lánya.

Borbély Lénárd elmondta: „a sportot és labdarúgást szerető polgármesterként megtisztelő számomra, hogy részese lehettem annak, hogy Tóth II Józsefnek, ’Bozsi bácsinak’ Csepel díszpolgára elismerést adományozhattam. Németh Szilárd országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően később Budapest díszpolgára is lett.” A csepeli labdarúgó legenda egész élete Csepelhez kötötte, a halhatatlanság felé vezető utat itt járta be. A sikerek és a dicsőség ellenére megmaradt szerény és tisztességes embernek. „Amikor beszélgettünk, azt kérte, hogy csináljunk Csepelen jó focit. Megígértem, hogy erre törekszünk, ezen vagyunk” – mondta a polgármester.

Borbély Lénárd megemlítette, hogy november 25-én, az angol labdarúgó válogatott ellen 1953-ban vívott emlékezetes mérkőzés napján, amelyen a magyar csapat a Wembley-ben 6:3-ra verte Angliát, teljes alakos bronzszobrot állítanak fel a Béke téren. A bronzszobor a két csepeli legendát, Czibor Zoltánt és Tóth II Józsefet ábrázolja majd.  

Kapcsolódó galéria:

További cikkek:

Túra
Boldog új évet
2021.12.31.
Boldog új évet kívánunk a Csepel Utánpótlás Sportegyesület nevében minden szurkolónknak, játékosainknak és családtagjaiknak! ...
Túra
Boldog Karácsonyt
2021.12.24.
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk a Csepel Utánpótlás Sportegyesület nevében minden szurkolónknak, játékosainknak és családtagjaiknak! ...
Túra
Visszatekintő 5. rész - Felnőtt
2021.12.22.
A 2021-22-es idényben felnőtt csapatunk a BLSZ II. osztályú bajnokság 2. csoportjában szerepel. ...

Csepel Utánpótlás Sportegyesület

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület 2015 áprilisában alakult, abból a célból, hogy megszerettesse a labdarúgást az utánpótlás korú gyerekekkel, egészséges életmódra neveljen, illetve, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson számukra.

A szakmai munka során, a labdarúgó edzésen kívül kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést is, erre szolgálnak (labdarúgó edzéseket egyébként jól kiegészítő) úszóedzések is, melyek ingyenesek.

iş hukuku avukatı
BŐVEBBEN ›
BEMUTATKOZÁS CSAPATOK OVIFOCI MÉRKŐZÉSEK EDZÉSEK GALÉRIA LETÖLTÉS TÁMOGATÓK KAPCSOLAT
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
1211 Budapest, Szent Imre tér 10.
Telefon: +36 70 777-1973
E-mail: utanpotlas@csepel.hu
Impresszum
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
Az oldalon található írott és képi anyagok a forrás megjelölésével, hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.
Honlapkészítés
Csepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás Sportegyesület