Hírek

A Final Four a tét a női futsal Magyar Kupában - 1. rész

2020.12.16.
Történelmet írhat a Csepel UP SE női futsal csapata, hiszen a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé jutottunk. Oda-visszavágós összecsapást vívnak a mieink az NB I-es Szekszárd ellen, aminek első felvonása december 20-án, 19 órakor lesz Csepelen. Ennek apropóján, játékosainkat és edzőnket kérdeztük magáról a labdarúgásról, a futsalról és a várakozásaikról. Felvezető sorozatunk első részében Káli Zsuzsanna, Kókai Krisztina és Nagy Boglárka válaszol a kérdéseinkre.

A Final Four a tét a női futsal Magyar Kupában - 1. rész

Miért kezdtél el focizni és miért kezdtél el futsalozni? 
Káli Zsuzsanna: Az egész még óvodás koromban kezdődött, azóta szerelmese vagyok a sportágnak. A 2018-19-es szezonban az FTC színeiben kezdtem meg a futsalos szereplést kiegészítő sportágként, ahol kitűnő szezont futottunk. 15 mérkőzésből 14-et megnyerve játszottunk osztályozót a DEAC csapata ellen. Fantasztikus szezon volt és persze nagypályán is hasonló mérleggel zártunk. 
Kókai Krisztina: 2013-ban azért kezdtem el focizni, mert általános iskolában sok fiú barátom volt, akik, mint minden 13 éves kisfiú, fociztak, amikor csak tudtak, így sokszor én is csatlakoztam hozzájuk. Idővel egyre jobban megszerettem ezt a sportot, egyre komolyabban is vettem, és egyre nagyobb célokat tűztem ki magam elé. A futsal sokáig fel sem merült, bőven elég volt nekem a nagypálya, aztán pár éve adódott egy olyan lehetőség, hogy kipróbálhattam magam az NB I-es bajnokságban. Azóta futsalozom is.
Nagy Boglárka: Gyerekkoromban az utcában szinte csak fiúk laktak és elhívtak mindennap ovi vagy suli után. Futsalozni azért kezdtem, mert a Nyírség NSC-ben indultunk futsal bajnokságban.

Mi okozza a legnagyobb örömöt neked a pályán? 
Káli Zsuzsanna: Egy győztes mérkőzés, ez nem kérdés. Persze az még nagyobb öröm számomra, ha ehhez a védéseimmel nagyban hozzájárulhatok. 
Kókai Krisztina: A pályán az okoz nekem a legnagyobb örömöt, ha a csapattársaimon azt látom, hogy ugyanolyan motiváltak, mint én. Ilyenkor sokkal nyugodtabb vagyok, és jobban tudok teljesíteni is.
Nagy Boglárka: Az, ha hisz bennem az edzőm és a csapattársaim, óriási örömöt és magabiztosságot ad.

Ki a példaképed? 
Káli Zsuzsanna: Játékosként Iker Casillas, de az életben a legjobb barátom! Casillasnak aki olvasta az önéletrajzi könyvét, vagy tud róla egyet, s mást, az tudhatja, milyen csodálatos ember, milyen hálóőr és milyen út árán jutott el oda, hogy a világ egyik legjobb hálóőre legyen. A legjobb barátomról pedig annyit, hogy Ő számomra olyan, mintha a testvérem lenne, szerintem ennyi bőven elég. 
Kókai Krisztina: Alex Morgan, aki egy nagyon tehetséges csatár. Akarata és a sporthoz való hozzáállása miatt nézek fel rá.
Nagy Boglárka: Apa és anya, a kitartásuk példaértékű.

Mi a mezszámod és miért? 
Káli Zsuzsanna: Ameddig fiúk között játszottam egészen 14 éves koromig, 27-es mezben léptem pályára, majd ezt felváltotta a 41-es. Aki ismer, tudja miért, vagyis kiért lett ez a szám a hátamon. 
Kókai Krisztina: Mezszámom mindig is a szerencseszámom, a 10-es volt.
Nagy Boglárka: 17-es, édesapám születésnapja miatt. Gyerekkoromban rengeteget fociztunk együtt.

Mi a kedvenc ételed? 
Káli Zsuzsanna:  Bolognai spagetti. 
Kókai Krisztina: Kedvenc ételem nagyon sok van, de ha ki kell emelnem egyet, akkor a sushi.
Nagy Boglárka: Pipicici törtkrumplival.

Mi a kedvenc italod? 
Káli Zsuzsanna: Nagyrészben vizet iszom, szóval meg merem kockáztatni, hogy az. 
Kókai Krisztina: Kedvenc italom a limonádé.
Nagy Boglárka: Mojito

Mi a kedvenc filmed? 
Káli Zsuzsanna: A gyűlölet amit adtál. 
Kókai Krisztina: Kedvenc filmem a Forráskód.
Nagy Boglárka: Nincs kedvenc filmem.

Melyik a kedvenc állatod? 
Káli Zsuzsanna: Imádom az állatokat, de ha egyet kellene választani, akkor kutya. 
Kókai Krisztina: Kedvenc állatom a tengerimalac.
Nagy Boglárka: Nyuszi

Mi a legkedvesebb emléked a pályafutásod során? 
Káli Zsuzsanna: Sok volt. Válogatott szereplések, bajnokságok megnyerése és nagyon sok jó ember megismerése. Nagyon nem tudtnék kiemelni konkrét eseményt, 16 év nagyon sok idő. 
Kókai Krisztina: 7 év alatt a legkedvesebb emlékem egyértelműen az, amikor két éve meghívást kaptam az U19-es válogatott edzőtáborába. Igazából azóta sem hiszem el, hogy én tényleg ott voltam.
Nagy Boglárka: Rengeteg van, de a legnagyobb az, amikor a Magyar Kupa nagypályán a legjobb 8 közé jutottunk.

Melyik a kedvenc csapatod? 
Káli Zsuzsanna: Real Madrid, de igazából csak addig követtem a meccseiket nagy figyelemmel, ameddig a példaképem ott játszott. 
Kókai Krisztina: Kedvenc csapatom az FC Barcelona.
Nagy Boglárka: Barcelona

Mit vársz a Szekszárd elleni mérkőzéstől? 
Káli Zsuzsanna: Én bízom a csapatban, kellő koncentrációval és motivációval kell pályára lépnünk, hogy a Final Fourba juthassunk. A továbbjutás sorsa két mérkőzésen dől el. Először a hazai pálya előnyeit tudjuk kihasználni és, ha betartjuk az edzői utasításokat, bármi megtörténhet. 
Kókai Krisztina: Szekszárd elleni mérkőzésünk úgy gondolom, hogy egy nagyon kiegyenlített meccs lesz, mivel ellenfelünkhöz hasonló játékerőt képviselünk. Fontos lesz a koncentráció, helyzeteink kihasználása, és az, hogy ésszel játszunk. A többség biztosan sokgólos, szekszárdi győzelemre fogadna, de nem lesz könnyű dolguk velünk, ebben biztos vagyok.
Nagy Boglárka: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen a Szekszárd a címvédő. Nagyon fegyelmezettnek és koncentrálnak kell lennünk és meg szeretnénk mutatni, hogy NB II-es csapatként ott tudunk lenni a Final Fourban.

Ha adhatnál egy tanácsot az edződnek a meccs előtt, akkor mi lenne az? 
Káli Zsuzsanna:
Bízzon bennünk és Ő is higgye el, hogy sikerülhet NB II-es csapatként a legjobbak között ott lennünk. És, hogy Tőle idézzek: "Mert az a bizonyos torta már kész..."
Kókai Krisztina: Meccs előtt azt tanácsolnám az edzőnknek, hogy ne gondolja túl a dolgokat, és ne idegeskedjen annyit, csak bízzon bennünk.
Nagy Boglárka: Semmi mást, csak amit folyamatosan éreztet velünk: bízzon bennünk.

Folytatás hamarosan... 
Hajrá CSUSE! 

További cikkek:

Túra
Boldog új évet
2021.12.31.
Boldog új évet kívánunk a Csepel Utánpótlás Sportegyesület nevében minden szurkolónknak, játékosainknak és családtagjaiknak! ...
Túra
Boldog Karácsonyt
2021.12.24.
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk a Csepel Utánpótlás Sportegyesület nevében minden szurkolónknak, játékosainknak és családtagjaiknak! ...
Túra
Visszatekintő 5. rész - Felnőtt
2021.12.22.
A 2021-22-es idényben felnőtt csapatunk a BLSZ II. osztályú bajnokság 2. csoportjában szerepel. ...

Csepel Utánpótlás Sportegyesület

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület 2015 áprilisában alakult, abból a célból, hogy megszerettesse a labdarúgást az utánpótlás korú gyerekekkel, egészséges életmódra neveljen, illetve, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson számukra.

A szakmai munka során, a labdarúgó edzésen kívül kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést is, erre szolgálnak (labdarúgó edzéseket egyébként jól kiegészítő) úszóedzések is, melyek ingyenesek.

iş hukuku avukatı
BŐVEBBEN ›
BEMUTATKOZÁS CSAPATOK OVIFOCI MÉRKŐZÉSEK EDZÉSEK GALÉRIA LETÖLTÉS TÁMOGATÓK KAPCSOLAT
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
1211 Budapest, Szent Imre tér 10.
Telefon: +36 70 777-1973
E-mail: utanpotlas@csepel.hu
Impresszum
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
Az oldalon található írott és képi anyagok a forrás megjelölésével, hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.
Honlapkészítés
Csepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás Sportegyesület