Hírek

A Final Four a tét a női futsal Magyar Kupában - befejező rész

2020.12.19.
Történelmet írhat a Csepel UP SE női futsal csapata, hiszen a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé jutottak a mieink. Oda-visszavágós összecsapást vívnak a mieink az NB I-es Szekszárd ellen, aminek első felvonása december 20-án, 19 órakor lesz Csepelen. Ennek apropóján, játékosainkat és edzőnket kérdeztük a labdarúgásról, a futsalról és a várakozásaikról. Felvezető sorozatunk utolsó részében Kincses Ernő vezetőedző válaszol a kérdéseinkre.

A Final Four a tét a női futsal Magyar Kupában - befejező rész

Miért a női vonalat választottad, a férfi sosem volt opció?
Kincses Ernő:
Az első csapatom a SZAC U15-ös fiú csapata volt még 2000-ben, ahol egy évig edzősködtem. Majd egyszer Tóth Feca (Tóth Ferenc sajnos már régen nincs köztünk), aki édesanyám kollégája volt és tudta, hogy edzősködöm, lehívott a László Kórház leány U19-es csapatához, ha van kedvem foglalkozzak a lányokkal. Úgy gondoltam egy próbát megér, meghát 21 éves voltam és 18-19 éves lányok mellé mehettem edzősködni. Melyik férfi nem vállalta volna. És beigazolódott a várakozásom, mert hamar szerelembe estem a női labdarúgás légkörébe, a lányok tanulni vágyásába és akaratába, lelkiségébe és úgy mindenbe. Azóta még kétszer volt fiú csapatom, a Lágymányos FC U13-as csapatát vettem át egy évre, majd az Inárcs megye III-as csapatával nyertem bajnokságot játékosedzőként és jutottam fel megye II-be. Sokáig úgy gondoltam, hogy férfi szinten szeretnék edzősködni, de 6 éve jött a Kőbányáért Egyesület megkeresése, hogy vállaljam el az U15-ös lányok felkészítését. Ez a döntés volt életem legjobb döntése, az akkori csapatom adja a mostani csapatom GERINCÉT. Igen, csupa nagy betűvel. Azt mindenképp meg kell említeni, hogy a mostani gárda magja kétszer is velem tartott, amikor egyesületet váltottam egyszer a Kőbányáért Egyesületből lettünk Airnergy HFC, majd tavaly úgy döntöttünk, hogy a Csepel UP SE ajánlatát elfogadva itt folytatjuk tovább. Most úgy érzem, hogy mind lehetőségekben, mind szakmailag nagyon jó helyen vagyok, vagyunk a Csepel Utánpótlás Sportegyesületben. Ezekután szerintem nem kell megmagyarázzam miért nem opció másik csapat!

Mik az előnyei, illetve hátrányai a női szakágnak?
Kincses Ernő: A női labdarúgó maga a csoda, hiszen egy férfias sportágban próbál érvényesülni! Szembe megy mindennel, amit egy átlag ember elképzel. Nagyon más egy férfinak edzést tartani egy női és egy férfi csapatnak. A csajok sokkal nagyobb elvárásokkal rendelkeznek, hamarabb mondanak véleményt jót és rosszat egyaránt. Nyíltabban felvállalják a konfliktust és mindig tudod, hogy melyik játékosoddal hányadán állsz. Az egész csapat egy nagy érzelmi lufi, amit az edzőnek kell folyamatosan levegővel megtölteni, mert ha leereszt, akkor baj van. De ha szépen fel van fújva, akkor az egekig emelkedik. Talán amit még nem tudtam megszokni - de ezt se mondanám hátránynak -, az a női kiszámíthatatlanság. Két gyengébb mérkőzés után jön egy erősebb ellenfél, az edző egész héten gondolkodik, hogy mi lesz a hétvégén. Majd a mérkőzésen a csapat megtáltosodik és simán legyőzi a nehezebbnek vélt ellenfelet. Amikor ezután bemegy az edző az öltőzőbe és megkérdezi: Mi volt ez? A válasz: Mi nők vagyunk! :) 

Mi volt a legemlékezetesebb élményed a csapattal?     
Kincses Ernő: Emberileg, amikor kétszer egyesületet váltottam és a csapat meghatározó része jött velem. Ez nagyon sokat jelent mind a mai napig. Szakmailag, az Airnergy-vel kétszer voltunk NB II-ben harmadikok, megnyertük a nagypályás Nyugati csoport U19-es bajnokságát, másodikok lettünk az U17-es országos futsal bajnokságban. Tavaly 8 között voltunk a nagypályás Magyar Kupa küzdelmeiben. Most megismételtük ugyanezt futsalban. Ja! És jelenleg vezetjük a futsal NB II Nyugati csoportját.

Mi volt a legmélyebb pont a csapat életében?
Kincses Ernő: Miért volt? :) Talán a mostani nagypályás szereplésünk, nem feltétlen az eredmény miatt. Fontos posztokról mentek el játékosok (Gula Eszter, Kátai Lili, Bors Emese), akiket nehezen tudtunk pótolni. Majd amikor úgy nézett ki, hogy kezdünk kiegyenesedni, akkor két a pályán és az öltözőben is meghatározó játékosunk sérült meg súlyosan (Méhes Kriszta és Mesterházi Csilla) és dőlt ki hosszú időre. De ezeknek a problémáknak is volt pozitív hozománya, mert voltak olyan eddig kevesebb játéklehetőséget kapó játékosok, akik bizonyították, hogy számíthatok rájuk a nehezebb pillanatokban. Nagyon kellemes meglepetés volt Tajti Niki és Mayer Lilla játéka ebben a félévben. 

Ki a példaképed, és miért?
Kincses Ernő: Játékosként két labdarúgót említenék meg: Az egyik Diego Maradona. Ő szerintem maga a csoda volt! Miatta szerettem bele a labdarúgásba. Sajnálom, hogy a mai fiatalok annyit tudnak róla, hogy egy drogos csávó volt! A másik játékos Javier Zanetti. Ő az Internazionale és az argentin válogatott csapatkapitánya volt. Nálam Ő az etalon! Edzők közül nálam a SpecialOne José Mourinho. Talán azért imádom, amiért Maradonát is, mert egy megosztó személyiség, de egy igazi zseni! Ja és persze Phil “Power” Taylor. Aki nem hiszi, csinálja utána. 16-szoros vb-győztes! Természetesen van két ember, akik nem csak példaképeim, hanem nekik köszönhetek mindent, Ők a szüleim!

Mi a végső célod, amit (nagypályán és futsalban egyaránt) el szeretnél érni edzői pályafutásod során? Alkalmas rá a mostani csapatod?
Kincses Ernő: A nagypályán nem csak a munka és a tehetség dönt, hanem az anyagiak is. Ezért azt tudom mondani, hogy azok közül a csapatok közül - akikkel egyenlő esélyekkel indulunk - meg szeretném nyerni a bajnokságot. Folyamatosan a profi klubok után szerepelni, néha-néha elcsípni egy-két pontot tőlük. Jelen pillanatban ez a negyedik helyet jelenti. Futsal, itt merhetünk nagyobbat álmodni, szeretném megnyerni a bajnokságot egy-két éven belül. Mivel a lányok is fogják olvasni, természetesen már idén! :) IGEN, ha visszatérnek a sérültek és az erősítéseink sikerülnek, simán képesek vagyunk megoldani a feladatokat.

Szerinted mi a csapatod legjobb tulajdonsága?
Kincses Ernő: A legjobb tulajdonságuk, hogy elviselnek engem! :) Egyet nem tudok kiemelni, mert nagyon elfogult vagyok velük. De egy tehetséges, fiatal tenni- és győznivágyó társaság, akik egyre jobban csapattá kovácsolódnak!

El tudnád képzelni, hogy egy másik női csapatot irányíts? Ha nem, miért nem?
Kincses Ernő: Soha! Mert ennél a csapatnál nincsen jobb CSAPAT! Lehetnek gazdagabb, jobb lehetőséggel felruházott csapatok, akikkel soha nem fogunk tudni versenyezni. De nem is kell! Amit mi elérünk, azt csak a saját tehetségünkkel érjük el. Ezer szállal kötődöm ezekhez a játékosokhoz és talán ők is hozzám. Ez a csapat nekem a mindenem!

Mi a véleményed az első osztályról (futsal) és mit vársz a csapattól az esetleges feljutás után?
Kincses Ernő: Sok nagyszerű csapat és nagyszerű játékos szerepel az NB I-ben, de nem féltem a csapatot a bajnokságtól. Ha sikerül felkerülni, biztos bent maradunk! Az eleje nagyon szokatlan lesz és nehéz. Nagyobb iram és nagyobb tudású ellenfelek. De sok munkával és azzal a tehetséggel, amivel rendelkezünk, méltó ellenfelei lehetünk bárkinek!

Mit vársz a Szekszárd elleni kupameccstől?
Kincses Ernő: Bízom a csapatom tudásában és lelkierejében! Nem féltem őket. Sokszor beszéltünk róla, hogy szeretnénk bizonyítani mindenkinek. Azzal is tisztában vagyunk, hogy sokan nem értik mit keresünk a legjobb 8 között, amikor nagy múltú NB I-es csapatok már nincsenek versenyben. Most megmutathatjuk mit tudunk, ez egy jó erőfelmérő lesz számunkra, hol is tartunk. Élvezni kell minden percét! Nekünk nincsen vesztenivalónk, nem mi vagyunk a címvédők! Mi csak a saját tortánk sütésével és annak díszítésével foglalkozunk.

Női Futsal Magyar Kupa Negyeddöntő 1. mérkőzés: 
Csepel UP SE - Szekszárdi FC 

ÁMK Csarnok, 12.20., 19:00 
vezeti: Agócs R. (Tóth I. T., Tóth Cs.) 
Hajrá CSUSE! 

További cikkek:

Túra
Elhunyt Kardos József
2022.07.28.
Életének 63. évében elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgó, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) utánpótlás edzője. ...
Túra
Edzői beosztások és edzéskezdések - 2022/23 szezon
2022.07.27.
Kedves gyerekek, szülők és szurkolók!Szeretnénk tájékoztatni Benneteket az utánpótlás korosztályokat érintő edzői felállásról és az edzések időpontjairól: ...

Csepel Utánpótlás Sportegyesület

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület 2015 áprilisában alakult, abból a célból, hogy megszerettesse a labdarúgást az utánpótlás korú gyerekekkel, egészséges életmódra neveljen, illetve, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson számukra.

A szakmai munka során, a labdarúgó edzésen kívül kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést is, erre szolgálnak (labdarúgó edzéseket egyébként jól kiegészítő) úszóedzések is, melyek ingyenesek.

iş hukuku avukatı
BŐVEBBEN ›
BEMUTATKOZÁS CSAPATOK OVIFOCI MÉRKŐZÉSEK EDZÉSEK GALÉRIA LETÖLTÉS TÁMOGATÓK KAPCSOLAT
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
1211 Budapest, Szent Imre tér 10.
Telefon: +36 70 777-1973
E-mail: utanpotlas@csepel.hu
Impresszum
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
Az oldalon található írott és képi anyagok a forrás megjelölésével, hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.
Honlapkészítés
Csepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás Sportegyesület