Hírek

A Final Four a tét a női futsal Magyar Kupában - 3. rész

2020.12.18.
Történelmet írhat a Csepel UP SE női futsal csapata, hiszen a Magyar Kupa legjobb nyolc együttese közé jutottak a mieink. Oda-visszavágós összecsapást vívnak a mieink az NB I-es Szekszárd ellen, aminek első felvonása december 20-án, 19 órakor lesz Csepelen. Ennek apropóján, játékosainkat és edzőnket kérdeztük a labdarúgásról, a futsalról és a várakozásaikról. Felvezető sorozatunk harmadik részében Boda Dzsenifer és Forgács Szimonetta válaszol a kérdéseinkre.

A Final Four a tét a női futsal Magyar Kupában - 3. rész

Miért kezdtél el focizni és miért kezdtél el futsalozni? 
Boda Dzsenifer: Igazából mindig is imádtam sportolni. Kicsi korom óta focizom, hamarabb rúgtam a labdát, mint, hogy megtanultam volna járni. Bármivel, ami labda, és gurult, órákra el lehetett foglalni. Mikor kitaláltam, hogy tényleg focizni szeretnék, alapból teremben kezdtem, meg kispályás tornákra jártunk az akkori csapatommal. Így közel áll hozzám. 
Forgács Szimonetta: A kérdés egyszerű. Még nagyon kicsi voltam, amikor már nyáron a Balaton partján édesapukámmal rúgtam a bőrt és lábtengóztunk nagyon sokat. Aztán később az általános iskolában a suli focin heti háromszor vettem részt a fiúk között. Az ottani edzőmnek és tanáromnak, Kemenes Péternek (aki nem mellesleg Kemenes Szabolcs kapus édesapja) nagyon sokat köszönhetek. Az iskolák közötti fiú bajnokságokban folyamatosan részt vettem neki köszönhetően. Aztán egy ilyen mérkőzésen figyeltek fel rám, még az akkori Vasas csapatának egyik játékosa. Ő hívott le először a klubhoz, ahonnan a végén a pályafutásomat az 1. FC Femina csapatánál kezdtem el. Lényegében mind a labdarúgást, mind a futsalt általános iskolában kezdtem. 

Mi okozza a legnagyobb örömöt neked a pályán? 
Boda Dzsenifer: Őszintén, nem tudok kiemelni egy fontos dolgot. Itt maga az érzés az öröm. Az, hogy van egy dolog, amibe bele lehet menekülni. Maga a pályára lépés, egy gól, egy kapott gól után újra kezdeni stb. Ezek az érzések, ezek a hullámzó érzelmek azok, amik miatt ez a sport maga az öröm. 
Forgács Szimonetta: Számomra a legnagyobb örömet az okozza, ha látom a csapaton, csapattársaimon az alázatot és az akaratot. Mindig is úgy voltam nevelve, hogy minden tőlem telhetőt adjak ki magamból a pályán és nyújtsam a legjobb formám. Ha ehhez hasonló játékot látok az mindig örömteli számomra. És hát nem utolsósorban, ha a kapum bevehetetlen, legyen ez kicsi- vagy nagypálya. 

Ki a példaképed? 
Boda Dzsenifer:
Megan Rapinoe, Alex Morgan, Sergio Ramos, Cristiano Ronaldo. Példaértékű ahogy játszanak. Látszik rajtuk a hit, az önbizalom, az akarat. 
Forgács Szimonetta: Ez egy nehéz kérdés. Talán azt tudom mondani, hogy Marian Cozma volt az én példaképem. Az az elhivatottság és jó kedv, amivel a sporthoz és az élethez állt, példaértékű lehet mindenki számára. A csapata (Veszprém) iránti hűsége páratlan volt. A legnagyobb álmát dobta el, amikor felhívták Őt a Barcelonától, hogy menjen oda játszani és visszautasította az ajánlatot a csapat hűsége és szeretete miatt, aminek személy szerint én nagyon örültem. Most visszagondolva, bár igent mondott volna 9 éve, és láthatnám még játszani. 

Mi a mezszámod és miért? 
Boda Dzsenifer: Jelenleg a 9-es. Több indoka is van: elsősorban, amikor a nagypályára igazoltam, a legelső meccsemen ezt vágták hozzám (de konkrétan hozzám vágták "ez a tied" jelzővel) és a 9. percben betaláltam a kapuba. Több szám hat rám egyébként, de jelenleg is a 9-es az, ami összeköt egy fontos személlyel. 
Forgács Szimonetta: Jelenleg a 22-es, mert az edzőm Kincses Ernő ezt a mezt találta, amikor a sajátom nem volt megfelelő. De hamarosan visszabújok a 94-es mezbe, ami a születési évem. 

Mi a kedvenc ételed? 
Boda Dzsenifer: Könnyebb lenne leírni mi nem a kedvencem. :D A mindenen (is) kívül a bolognai és a brassói.
Forgács Szimonetta: Egyszerű, a vadas tésztával. Bármikor, bármilyen mennyiségben jöhet. Hogy hússal vagy anélkül az mindegy, de ha lehet akkor inkább csak a szósz tésztával.
 

Mi a kedvenc italod? 
Boda Dzsenifer: Coca-Cola. 
Forgács Szimonetta: Hm... A Nesteanak a havas szilvája, de sajnos ez csak télen kapható. De nem utasítok vissza egy jó Jägermaistert sem persze csak akkor, ha nem ülök kocsiba már aznap, viszont munkámból adódóan, legtöbbször maradok a szilvás teánál. 

Mi a kedvenc filmed? 
Boda Dzsenifer: A Nagy Pénzrablás /La Casa De Papel/
Forgács Szimonetta: Több is van, de amit talán soha nem unok meg az a Halálos iramban, illetve a Szállító című filmek. 

Melyik a kedvenc állatod? 
Boda Dzsenifer: Az összes. 
Forgács Szimonetta: Törpe selyem majom. Nagyon régóta szeretnék egyet, csak sajnos a tartása engedélyhez kötött.
 

Mi a legkedvesebb emléked a pályafutásod során? 
Boda Dzsenifer: Maga a tudat, hogy van pályafutásom. Most már régen lejárt lemez, de tudni, hogy egykor te voltál Magyarország legfiatalabb NB I-es játékosa és játszhattam az akkori NAGY-NAGY-ok ellen. Hiába változtak azóta a dolgok, ez mindig jó érzéssel tölt el. 
Forgács Szimonetta: Ez a mai napig élesen a fejemben van. A Feminában játszottam, amikor 14 évesen az U17-es csapatban először léphettem pályára csereként a Fradi csapata ellen. Mivel Fradi szurkoló vagyok édesapám neveltetése miatt, így ez számomra egy nagy dolog volt. Előző nap kaptam meg szüleimtől az új műfüves cipőmet, aminek természetesen a színe zöld fehér volt. Ebben rúgtam meg az első U17-es gólomat a Fradi ellen csereként. 

Melyik a kedvenc csapatod? 
Boda Dzsenifer: Női ágon a USWNT, férfi ágon a Real Madrid és az Atletico Madrid. 
Forgács Szimonetta: Mivel nem nagyon vagyok oda az európai sportokért, így azt tudom mondani, hogy a kedvenc csapatom a San Francisco 49ers amerikai foci csapata. A rajongója vagyok a sportnak és a csapatnak is. 

Mit vársz a Szekszárd elleni mérkőzéstől? 
Boda Dzsenifer: A legjobbat!!! Úgy gondolom, sokat készül(t)ünk erre a meccsre és ez meghozza gyümölcsét. Hétfő óta minden változott picit, talán az, hogy teljesen máshogy állunk ehhez a meccshez, mint az eddigiekhez. Eltelnek a hétköznapok, de fejben picit mindegyikünk a hétvégi meccsre gondol és ez látszik szinte mindenkin. 
Forgács Szimonetta: Egy felszabadult, de koncentrált játékkal és az edzői utasításokat betartva szerintem nagy meglepetést fogunk okozni. Ha esetleg nem, akkor sincsen gond, hiszen ez csak “a hab lenne a tortán”. Ettől függetlenül azt várom a csapattól, hogy harcoljunk egymásért és legyen édes az a bizonyos hab! Hajrá CSUSE!

Ha adhatnál egy tanácsot az edződnek a meccs előtt, akkor mi lenne az?  
Boda Dzsenifer: Hmm... Őszintén? Nem adnék. Azért (is) játszuk ezt a meccset, mert velünk van. De igen, igazuk volt az előttem szólóknak, higgadtság :D Most kiderül, hogy jó-e a piskóta, amit együtt készítettünk :D 
Forgács Szimonetta: Mérlegeljen, bízzon és ne gondolja túl. Ő mindig azt mondja, hogy ez egy olyan egyszerű sport, csak mi bonyolítjuk túl sokszor. 

Folytatás hamarosan... 
Hajrá CSUSE! 

További cikkek:

Túra
Elhunyt Kardos József
2022.07.28.
Életének 63. évében elhunyt Kardos József, korábbi válogatott labdarúgó, a Csepel Utánpótlás Sportegyesület (CSUSE) utánpótlás edzője. ...
Túra
Edzői beosztások és edzéskezdések - 2022/23 szezon
2022.07.27.
Kedves gyerekek, szülők és szurkolók!Szeretnénk tájékoztatni Benneteket az utánpótlás korosztályokat érintő edzői felállásról és az edzések időpontjairól: ...

Csepel Utánpótlás Sportegyesület

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület 2015 áprilisában alakult, abból a célból, hogy megszerettesse a labdarúgást az utánpótlás korú gyerekekkel, egészséges életmódra neveljen, illetve, hogy versenyzési lehetőséget biztosítson számukra.

A szakmai munka során, a labdarúgó edzésen kívül kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést is, erre szolgálnak (labdarúgó edzéseket egyébként jól kiegészítő) úszóedzések is, melyek ingyenesek.

iş hukuku avukatı
BŐVEBBEN ›
BEMUTATKOZÁS CSAPATOK OVIFOCI MÉRKŐZÉSEK EDZÉSEK GALÉRIA LETÖLTÉS TÁMOGATÓK KAPCSOLAT
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
1211 Budapest, Szent Imre tér 10.
Telefon: +36 70 777-1973
E-mail: utanpotlas@csepel.hu
Impresszum
Csepel Utánpótlás Sportegyesület
Az oldalon található írott és képi anyagok a forrás megjelölésével, hivatkozás elhelyezésével használhatóak fel.
Honlapkészítés
Csepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás SportegyesületCsepel Utánpótlás Sportegyesület